perjantai 30. lokakuuta 2009

Uusia kokeiluja...

Tässä taas jotain mitä olen väsännyt...kävin jokunen aika sitten Lahdessa kivimessuilla ja ostin sieltä tällaisen kristalliristin.Aikani sitä haudottuani uskaltauduin tekemään siitä tällaisen korun...aika yksinkertaisen jossa on hopeoiduista kuparilangasta tehty ketju.Pienimmät lenkit on 0,8 mm langasta ja tehty 3,5 millin puikolla  ja isommat välilenkit on 1mm langasta ja 5,5 mm puikolla...pienimpien lenkkien sahaaminen on kyllä tosi hankalaa. Itse sahaan lenkit kädessä...pitäis keksiä parempi/helpompi systeemi.Sormet ei vielä ole haavoilla, mutta tarkkana saa olla.

Sitten kokeilin huvikseni tehdä korua kuparilangasta...lanka on tosi paksua (vissiin jotain sähkölangoista purettua...meillä on sitä iso nippu joten ajattelin kokeilla mitä siitä saa aikaan.)Omasta mielestäni siitä tuli ihan hauska. Ensin sahasin renkaat ja sitten hakkasin ne vasaralla littaniksi.(koska en niitä osannut juottaa kiinni ne jonkin verran levisivät hakkauksen seurauksena)  aika siististi ne kuitenkin omasta mielestäni sain kiinni vaikka työlästä se olikin, koska renkaat ovat niin paksut. Oon miettinyt vielä kokeilla korun patinointia jotenkin...omasta mielestäni se olisi kivempi hivenen tummempana. Kiveen en ole ihan tyytyväinen...näin jälkikäteen olisin halunnut siihen mieluummin joko ihan mustan kiven tai jonkin läpikuultavan valkoisen...täytyy miettiä muutanko sen vielä kun saan sopivamman kiven.

Tässä vielä lähikuvaa ketjusta...

Jokunen aika sitten tein myös tällaisen korun...kivestä en tiedä mitä se on(pakko tunnustaa että sitä ostaessani ja ihaillessani en edes muistanut katsoa mitä se on!!!), mutta se on ostettu sieltä Lahden kivimessuilta...tein siihen yksinkertaisen ja paksun ketjun 1mm langasta ja 5,5mm puikolla...ketjuja on kyllä tosi kiva tehdä...nyt oon vasta tehnyt ihan tavallisia ja helppoja mutta aikomus on alkaa harjoitella joitain monimutkaisempia.(mun kuvaustaidot ei riitä tätä tarkempiin kuviin...täytyy yrittää harjoitella)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti