Tässä ohje...
MÄÄRÄ | AINES |
---|---|
200 g | margariinia tai voita |
2 dl | sokeria (200 g) |
2 | kananmunaa |
2 dl | jauhettua mantelia (120 g) |
2,5 dl | korppujauhoja |
2 dl | vehnä- tai grahamjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
KORISTE: | |
vadelma- tai omenahilloa | |
noin 1 dl | tomusokeria |
0,5-1 rkl | vettä tai mehua |
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja
- vatkaa ne hyvin joukkoon.
- Rouhi mantelit hienoksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon hapankorppu ja muutama piparkakku. Yhdistä ne ja korppujauhot, vehnä- tai grahamjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasva-munavaahtoon.
- Voitele suorakaiteen muotoinen (koko noin 20 x 25 cm) ja levitä taikina vuokaan tasaisesti.
- Kypsennä 175 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes leivonnainen on kypsä.
- Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
- Jaa leivonnaisen päälle teelusikalla hillonokareita. Sekoita tomusokeriin sen verran vettä, sitruuna- tai muuta mehua tai munanvalkuaista, että seos on sopivan notkeaa valutettavaksi tai pursotettavaksi renkaaksi hillosilmän ympärille.
- Leikkaa neliöiksi ja tarjoa Runeberginpäivän tee- tai kahvipöydässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti