tiistai 5. helmikuuta 2013

J.L Runebergin päivä 5.2

Ei ole ihan muotovalioita nää runebergin tortut, mutta hyvälle maistuvat:)



Tässä ohje...


MÄÄRÄAINES
200 gmargariinia tai voita
2 dlsokeria (200 g)
2kananmunaa
2 dljauhettua mantelia (120 g)
2,5 dlkorppujauhoja
2 dlvehnä- tai grahamjauhoja
1 tlleivinjauhetta
KORISTE:
vadelma- tai omenahilloa
noin 1 dltomusokeria
0,5-1 rklvettä tai mehua
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja 
  2. vatkaa ne hyvin joukkoon.
  3. Rouhi mantelit hienoksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon hapankorppu ja muutama piparkakku. Yhdistä ne ja korppujauhot, vehnä- tai grahamjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasva-munavaahtoon.
  4. Voitele suorakaiteen muotoinen (koko noin 20 x 25 cm) ja levitä taikina vuokaan tasaisesti.
  5. Kypsennä 175 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes leivonnainen on kypsä.
  6. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
  7. Jaa leivonnaisen päälle teelusikalla hillonokareita. Sekoita tomusokeriin sen verran vettä, sitruuna- tai muuta mehua tai munanvalkuaista, että seos on sopivan notkeaa valutettavaksi tai pursotettavaksi renkaaksi hillosilmän ympärille.
  8. Leikkaa neliöiksi ja tarjoa Runeberginpäivän tee- tai kahvipöydässä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti